Bursa’da kentsel dönüşüm krizi: 8 yıldır bitmeyen mağduriyet

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Krizi: 8 Yıldır Bitmeyen Mağduriyet

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesinde bir müteahhit, 8 yıl önce kentsel dönüşüm projesi kapsamında 192 tapu sahibiyle anlaştı. Ancak sözleşmeye göre 2 yılda tamamlanması gereken 9 katlı 10 blok ve 428 dairelik proje, 8 yılda sadece %59’u tamamlandı.

Evlerine 6 yıldır yerleşemeyen hak sahipleri, müteahhitten şikayetçi oldu ve mahkeme kararıyla sözleşme feshedildi.

Müteahhidin iddialara göre, başka kişilere daire satıp sözleşme yapması nedeniyle ev sahiplerini tehdit ettiği belirtiliyor. Bu durum üzerine mağdur olan yüzlerce vatandaş, adliyeye başvurarak yeni bir şikayetçi oldu.

Bursa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan mağdurlar, “8 yıl önce 192 hak sahibi tapulu arazisini bir müteahhide kentsel dönüşüm için devrettik. Ancak 8 yıldır proje tamamlanmadı ve 428 kişi mağdur durumda. Müteahhit başka kişilere daire satıp yerlerimizi almaya çalışıyor. 24 aylık sözleşme yerine 8 yılda hala bitirilemeyen bu proje, 428 kişiyi mağdur etti, çoğu kiracı olarak beklemek zorunda” şeklinde konuştular.

Related Posts

Harvardlı doktor açıkladı: Kansere neden olan 6 besin

Kanser dünya genelinde her yıl pek çok insanı etkiliyor. Kanser hastalığında sadece genetik ve çevresel faktörler etkili değil. Tükettiniz bazı besinler kanser riskini artırıyor olabilir.

‘Duran Adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklar ifade verdi: ‘Polis tarafından araca alınırken darbedildim’

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darbedildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını ifade etti.

İran nasıl cevap verecek? İşte masadaki 5 seçenek ve Tahran’ın en büyük kozu

İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırı sonrası gözler Tahran’a çevrildi. İran İsrail’e nasıl bir karşılık verecek? İşte dünyanın konuştuğu 5 seçenek ve Tahran’ın elindeki en büyük koz…

Sebze fiyatları artınca vatandaş bedava fide için birbirini ezdi

Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kuyruklara mahkûm edildi. Ucuz gıda kuyruklarının ardından bu kez de Afyonkarahisar’da bedava domates fidesi dağıtımında vatandaşlar birbirini ezdi.

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç… CHP’de zirvede istikrarlı, MHP baraj altı!

Ser Araştırma’nın Mayıs 2025 seçmen parti tercihlerini yayımladığı anketini kamuoyu ile paylaştı. Ankette CHP’nin yüzde 34.9 ile birinci parti olduğu görülürken MHP barajın altında kaldı.

Midesinde 74 kapsül uyuşturucuyla yakalandı

Denizli Çardak Havalimanı’nda, yabancı uyruklu bir yolcunun midesinde 74 kapsül halinde 718 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı.