AKP, maden faciasında Murat Kurum’u aklama telaşında…

Erzincan-İliç’teki Altın Madeni Faciası

Erzincan-İliç’te bulunan Anagold Madencilik A.Ş.’ye ait Çöpler Altın Madeni, 13 Şubat 2024 tarihinde siyanürlü toprak kayması sonucu dokuz işçinin hayatını kaybettiği üzücü bir kaza yaşadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu olayın ardından harekete geçerek 14 Şubat’ta, “Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesi İçin Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu”nu oluşturdu.

CHP, AKP, Saadet Partisi, DEM Parti, İYİ Parti ve MHP’den milletvekillerinin yer aldığı komisyon, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 18 Nisan’da faaliyete başladı ve üç aylık bir süre belirlendi.

Altın Madeni faciasının üzerinden 11 ay geçmesine rağmen hala komisyon raporu açıklanmadı. CHP, kendi tespitlerini içeren raporunu komisyona sundu ve burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u sorumlu tuttu.

“Murat Kurum’un Asli Kusurunu Buharlaştırdılar”

Komisyon üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, raporun hala bekletildiğini belirterek sürecin takibini yaptıklarını, muhalefet şerhi koyacaklarını ve olayın detaylarını raporda paylaşacaklarını ifade etti.

Yavuzyılmaz, yeni bilirkişi heyetinin atanması sonrasında raporun içeriğinin değiştiğini ve Murat Kurum’u asli kusurlu olarak görmediğini belirtti. Bu durumun arka planında usulsüzlükler olduğunu savundu.

Gelecek raporun her detayını inceleyeceklerini ve AK Parti’nin yaşanan faciada rolünü belgeleyeceklerini vurgulayan Yavuzyılmaz, raporun ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi verilmediğini dile getirdi.

Related Posts

Eyüpsultan’da Cinayet Şüphelisi Adliyeye Sevk Edildi

Üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cesedi valizde bulundu, O.K. adliyeye sevk edildi ve ifadesi alındı.

Ümit Özdağ’dan muhalefete çağrı: ‘Komisyona katılmayın’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM’de “Terörsüz Türkiye” kapsamında kurulması planlanan komisyona hiçbir muhalefet partisinin katılmaması gerektiğini savundu.

22,5 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Yozgat’ta yakalandı

Hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari zanlı, Yozgat’ta yakalandı.

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Malatya Yeşilyurt’ta rezerv alanı ilan edilen dükkanlar için açıklama

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 187 dükkanın rezerve yapı alanı ilan edilmesine ilişkin “15 parselde toplam 324 bin metrekarelik alanda GEDAŞ 2 milyar 55 milyon lira olarak değerleme yapmış. Bizim yaptığımız çalışmada bu söz konusu 15 arazinin en düşük fiyatı 3 milyar 415 milyon lira. Burada 1 milyar 360 milyon lira en düşük fiyatla bir kamu zararı vardır. Burada büyük bir peşkeş vardır. Kamu şirketi GEDAŞ’la bizim yapmış olduğumuz çalışma arasında rayiç değerler arasında nasıl böylesine büyük bir fark olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan YKS paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti.

Bozüyük’te Futbol Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı

Bilecik Bozüyük’te düzenlenen futbol turnuvası genç sporcuların mücadeleleriyle sona erdi.