Yapay zeka insanları işinden etmeye başladı: 5 sene boyunca çıkarmalar yapılacak

Almanya’daki Şirketlerin %27’si Yapay Zekanın İşten Çıkarmalara Yol Açacağını Düşünüyor

Almanya’daki şirketlerin dörtte birinden fazlası, önümüzdeki beş yıl içinde yapay zekanın işten çıkarmalara yol açacağını bekliyor. ifo Enstitüsü tarafından yapılan ankete göre, şirketlerin yalnızca %5,2’si ek iş öngörürken, çoğunluğu herhangi bir değişiklik beklemiyor.

ifo Başkanı Clemens Fuest, yapılan değerlendirmede, “Şirketler şu anda yapay zekanın üretkenliği artıracağı alanları araştırıyor. Ancak bu etkilerin işgücü piyasasında görünür hale gelmesi birkaç yıl alabilir.” şeklinde konuştu.

Ankete göre, sanayi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üçte birinden fazlası (%37,3) işten çıkarma beklentisi içinde. Diğer yandan inşaat sektörü şirketlerinin %80’den fazlası yapay zekanın çalışan sayısını değiştirmeyeceğine inanıyor.

Ankette ayrıca, bilgi teknolojileri ve benzeri teknoloji hizmetlerinde pozitif bir istihdam trendi olduğu da görülüyor. Bazı şirketlerin yüzde 10’un üzerinde bir büyüme beklediği belirtiliyor.

ifo Anketler Başkanı Klaus Wohlrabe, “Yapay zekanın işgücü üzerindeki etkileri henüz sınırlı olsa da uzun vadede Alman işgücü piyasasını değiştirebilir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Avrupa Merkez Bankası kararını açıkladı: 25 baz puanlık faiz indirimi yapıldı

Avrupa Merkez Bankası 25 baz puanlık faiz indirimi kararı aldı.

Şirkete kayyum atanmıştı: Papara’dan bloke hesaplara ilişkin açıklama

TMSF tarafından kayyum atanan Papara, bloke hesaplara ilişkin açıklama yaptı.

Merkez Bankası’nın rezervleri yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 30 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 80 milyon dolar artışla 153 milyar 190 milyon dolara çıktı.

Küresel piyasalar neden coştu? Ticaret savaşı bitiyor mu?

Dünya genelinde uzun bir süredir devam eden enflasyon-resesyon ikilemine ek olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacılık adımlarıyla artan belirsizlikler, küresel büyümenin yavaşlayacağına dair endişeleri de beraberinde getiriyor. Halihazırda ABD …

Bakan Uraloğlu duyurdu! İşte bayramda ücretsiz olacak metrolar, trenler, köprü ve otoyollar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak.” dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca “İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Arnavutköy metro hatları, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İzban ücretsiz hizmet verecek. ” ifadelerini kullandı.

Zeytinlik katliamı belgelendi

Muğla İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, kıyımı SÖZCÜ’ye anlattı. “211 bin metrekare zeytinliğin yok edildiği tapu kaydıyla belgeli. Kömür sahasına çevrilen alan uydudan bile gözüküyor” dedi.