Yurt dışında yerleşik kişiler 7 Şubat haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 1,49 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Maliye ve Para Politikası Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. M. Coşkun Cangöz de şubat ayında yurt dışı yerleşiklerin yaptığı yüksek miktardaki devlet tahvili satışını ve olası nedenlerini Medium platformundaki “Yabancı yatırımcı çıkıyor” başlıklı yazısında inceledi.
Risk-getiri dengesinin belirlenmesinde CDS’in rolünün önemli olduğunu ancak yerel para cinsinden borçlanma araçlarına yatırım yapan yurt dışı yerleşiklerin döviz kuru oynaklığını da dikkate aldığını bildiren Cangöz, yurt dışı yerleşiklerin yüksek getirili devlet tahvillerine yönelik iştahlarının yavaş yavaş da olsa azalmaya başladığını söyledi.
(EKONOMİ SERVİSİ)
More Stories
Euronun mart ayında hızla değer kazanması, Türkiye ihracatçıları ve turizm sektörü için büyük avantaj sağladı
Spor salonu zinciri MACFit satılıyor: Yeni sahibi kim olacak?
Cem Boyner: İndirim sendromunu tarihe gömüyoruz; ürünün fiyatı 30 gün içinde düşerse farkı iade ediyoruz