Van’da meyve israfına çözüm olacak cihaz üretildi

VAN (İGFA) – Meyve israfı sorununa çözüm getirecek bir cihaz, Dr. Mehrdad Fojlaley tarafından geliştirildi ve Van’da seri üretime geçildi.

Dr. Fojlaley ve ekibi tarafından tasarlanan bu yenilikçi sistem, meyve israfını en aza indirerek çevre ve ekonomiye büyük fayda sağlayacak.

Türkiye’de, taze ürünlerin yüzde 10-20 arasında israf edildiği belirtilirken, özellikle çabuk bozulan meyvelerde bu oranın yüzde 15’e kadar çıkabildiği açıklandı.

Dr. Fojlaley yaptığı açıklamada, “Bu teknoloji, tüketici sağlığını korurken aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesine de katkı sağlıyor. Meyve ve sebze kayıplarını önemli ölçüde azaltarak üreticilere ekonomik avantajlar sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, çevre dostu bu çözüm, doğaya olan olumsuz etkileri de azaltacak” dedi.

Dr. Fojlaley ve ekibi, bulgularını saygın bilimsel dergilerde yayınlayarak bu yeniliği tüm dünyaya duyurdu.

Yapılan çalışmalar, uluslararası bilimsel topluluklar tarafından da büyük ilgiyle karşılanıyor.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Android kullanıcıları dikkat! Google’ın yeni tasarımı sızdı

Google, Android telefonlardaki yazılım tarzını baştan aşağı yenilemeyi planlıyor. Artık silinmiş olan bir blog yazısında Android arayüzünün daha çekici ve kullanımı daha kolay hale getirmeyi amaçladığı görüntüler sızdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir