Usta oyuncu Necip Naşit Özcan, son yolculuğuna uğurlandı

Naşit Özcan İçin Üsküdar’da Tören Düzenlendi

Türk tiyatro sanatçısı Naşit Özcan için Üsküdar’daki Musahipzade Celal Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene, Özcan’ın ailesi, yakınları ve sanat camiasından birçok isim katıldı.

İki ay önce geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden Naşit Özcan için ilk tören, Üsküdar’daki Musahipzade Celal Sahnesi’nde yapıldı.

Adile Naşit’in Yeğeni Naşit Özcan Hayatını Kaybetti

Törene, Özcan’ın ailesi, yakınları ve sanatçı dostları iştirak etti.

Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Adile Naşit’in yeğeni olan 68 yaşındaki Naşit Özcan için düzenlenen törende eşi Peyker Özcan duygusal bir konuşma yaptı.

Naşit Özcan için düzenlenen ilk tören, Üsküdar’daki Musahipzade Celal Sahnesi’nde gerçekleşti.

Törende konuşan Peyker Özcan, şu sözleri dile getirdi:

12 Nisan Çarşamba suare 2000 yılında. Annem benden habersiz bir tiyatro bileti almış bu sahneye. Kızdım anneme; ‘Benden habersiz, benim adıma niye program yapıyorsun?’ diye… Halbuki dünyanın başka bir yerinde bir kelebek kanat çırpmış o sırada, hayatımı değiştirmek için. Geldim.

Otuzlu yaşlarda bir kadın, güzeller güzeli, kıpkırmızı bir elbise içerisinde, incecik, upuzun boylu bir adam, Naşit. ‘Kadın ve Memur’ oynuyorlar; ve o akşam benim hayatımı değiştirdi. Ben Naşit’i oturduğumuz yerlerden seçtim. Ben seçmedim kalbim seçti. Bütün hayatım ondan sonra değişti. Hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İyi ki de olmadı. Devri sahnede kapanmış olabilir ama ismi; oğlu Ahmet Naşit Özcan ve torunu Demir Naşit Özcan’la devam edecek.

Naşit Özcan’ın cenazesi, Musahipzade Celal Sahnesi’nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camii’ne götürüldü.

Peyker Özcan, tören sonrasında eşinin tabutuna veda öpücüğü kondurdu.

Tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan, “Naşit daha şehir tiyatrolarına gelmeden uluslararası sanat gösterilerinde buluştuk. ‘Gol Kralı Sait’, ‘Neşe-i Muhabbet’te’ beraber oynadık ama ben bütün aileyi tanıyorum dede Naşit hariç. Naşit bu olağanüstü saygıdeğer ismi sonuna kadar olağanüstü taşımış biriydi.” şeklinde konuştu. Seslendirme sanatçısı Ali Gül ise, “Erken oldu Naşit. 150 yıldır sahne tozuyla sürüp gelen bir hayatın yanında benim için tiyatroyla yatıp kalkan ve ışıklarda yaşayan güzel bir insan. İyi bir adam güleryüzlü insan. 25 yıldan önce bir reklam filminde oynamıştım onunla, sonra da seslendirmede bir geçmişimiz oldu. Benim için hoşsophbet bir insan olarak kaldı. Ne diyeyim huzur içinde uyu kardeşim.” dedi.

Related Posts

Üç aylar ne zaman başlayacak? Yeni Hicri yılda üç aylar (Receb, Şaban ve Ramazan) başlangıç tarihleri

Muharrem Ayı’nın gelişiyle birlikte yeni Hicri yıldaki tüm dini günlerle birlikte üç aylar başlangıcı da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hicri ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle üç aylar başlangıcı 2025 yılında 2 defa yaşanacak. Bir önceki Hicri Yılın üç aylar başlangıcı 1 Ocak tarihine denk gelmişti. Miladi olarak yeni yıl başlamadan 10 günlük zaman farkı nedeniyle bu yılın son günlerinde üç aylar başlangıcı idrak edilecek. Böylelikle 2025 yılında iki defa üç aylar başlangıcı yani Receb ayı başlangıcına tanıklık edilmiş olacak. Peki 2025 – 2026 üç aylar başlangıcı ne zaman? İşte merak edilip araştırılan tarih…

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

SON DEPREMLER LİSTESİ CANLI AFAD VE KANDİLLİ 9 TEMMUZ || Çanakkale dün gece depremle sallandı! Son deprem, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, 06.03’te İran Makü’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan deprem Ağrı’da hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 9 Temmuz Çarşamba son depremler listesi…

LeMan’dan açıklama: Mazlum Müslüman halkın haklılığı çizilmek istendi, Peygamber efendimizin tasviri yoktur, sürülen lekeyi kabul etmiyoruz

LeMan’dan açıklama: Mazlum Müslüman halkın haklılığı çizilmek istendi, Peygamber efendimizin tasviri yoktur, sürülen lekeyi kabul etmiyoruz

Açık lise 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı? AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AÖL öğrencileri, açık lisenin 3. dönem sınav takvimine odaklandı. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınav tarihleri yayımlanan takvimle duyuruldu. Peki, Açık lise 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı? AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu nasıl, yaşıyor mu? İşte hayatı, biyografisi ve son durumu!

Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu, son dakika haberinin ardından gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, intihar eden zabıta personelinin tabancasından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralandı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bıyık’ın, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Bu gelişme sonrası Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, yaşıyor mu? soruları gündemde yer aldı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Ekonomik İşler Başkanlığı, İlçe Teşkilat Başkanlığı ve çeşitli görevler üstlenen Bıyık, 31 mart 2019 yerel seçimlerinden itibaren, Darıca Belediye Başkanlığı yapıyor. Peki, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, Muzaffer Bıyık’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.