TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

“`html

TBMM’de Sırrı Süreyya Önder İçin Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Bekir Bozdağ, Sırrı Süreyya Önder‘in “Terörsüz Türkiye” hedefine yönelik yürüttüğü çalışmalara atıfta bulunarak, bu katkıların Türkiye’nin birlik, kardeşlik ve huzuruna olan etkisinin asla unutulmayacağını dile getirdi.

Bozdağ, Önder’in gerçekleştirdiği barışa yönelik çabaların Türk milletinin belleğinde silinmez bir yer edineceğinin altını çizdi.

Resmi ve duygusal bir atmosferde, TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Bozdağ’ın yönetiminde toplandı. Toplantıda, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder anısına özel bir tören düzenlendi.

Törende, Bozdağ’ın saygı duruşunun ardından gerçekleştirdiği konuşmada, Önder’in anısına Allah’tan rahmet dilediği belirtildi.

Önder’in vefatının derin bir üzüntü yarattığını ifade eden Bozdağ, Sırrı Süreyya Önder’in uzlaşmacı siyaseti sayesinde sadece kendi partisine değil, farklı siyasi ve ideolojik gruplara da hitap edebildiğini vurguladı.

Sırrı Süreyya Önder Anma Töreni

Bozdağ, “Özellikle ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi için yürütmüş olduğu çalışmalar, ülkemiz açısından çok kıymetlidir ve Türk toplumunun hafızasında kalıcı bir yer edinecektir. Kendisinin bu ideali gördüğü bir gelecekte, ruhu şad olacaktır.” dedi.

Önder’in mütevazı kişiliğini öven Bozdağ, onun meclis içindeki gerilimli anlara esprili yaklaşımının tüm vekillerin yüzlerini güldürdüğünü hatırlattı.

Bozdağ, kendisiyle TBMM çatısı altında birlikte çalışmanın kendisi için onur kaynağı olduğunu belirterek, tüm milletvekillerini Sırrı Süreyya Önder için Fatiha okumaya davet etti.

Ardından Bozdağ, siyasi partilerin grup başkanvekillerine taziyelerini sunmak üzere söz verdi.

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Önder’in geride bıraktığı izlerin unutulmaz olduğunu ifade etti.

Ekmen, Sırrı Süreyya Önder’in barış için adanmış bir kişilik olduğunu vurgulayarak, barış sürecinin tamamlanmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Önder’e Allah’tan rahmet dileyerek, onun zorlu konuları sanatçı kimliğiyle yumuşatma becerisini övdü.

“Verdiği mücadele ülkemizin huzuru ve kardeşliği adına kıymetlidir”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Sırrı Süreyya Önder’in, Türkiye’nin huzuru ve kardeşliği için verdikleri mücadeleyle tarihe geçmiş bir lider olduğunu ifade etti.

Önder’in, toplumsal barış için gösterdiği çabalar geleceğe bırakacağımız en önemli miras olduğunu belirten Akçay, attığı her adımın ülke huzuru için kıymet taşıdığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, bugün duygu dolu bir an yaşandığını ifade ederek, Önder’in demokratik tutumunu andı.

Emir, Sırrı Süreyya Önder’in adil bir şekilde İç Tüzük uygulamasında örnek teşkil ettiğini açıkladı. Kendisine duyulan saygıyı dile getirerek, Türkiye’nin böyle değerli bir ismi kaybetmesinin büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

“Ortak mirasımıza sahip çıkmalıyız”

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Sırrı Süreyya Önder’in bıraktığı hatıralara dikkat çekerek, onun tüm Türkiye için birleştirici bir figür olduğunu ifade etti.

Önder’in “Terörsüz Türkiye” hedefine ulaşması konusunda gösterdiği çabaların ülkenin birliği için önemli bir miras olduğunu belirten Akbaşoğlu, bu mirasa sahip çıkmanın ortak bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Önder’in vasiyeti gereği bir dua okuyan Akbaşoğlu, bu mirası yaşatmak için gereken çabayı sarf edecekleri sözünü verdi.

DSP Genel Başkanı Mehmet Önder Aksakal, Önder’in çabalarının boşa çıkmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, zor bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, başsağlığı diledi.

EMP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, Önder’in barış mücadelesinin herkese ilham vermeye devam edeceğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Önder’in tevazu içinde bir kişilik olduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

“Sırrı Süreyya Önder’in ardında konuşmak istemezdim”

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, taziye gönderen tüm milletvekillerine teşekkür etti. Önder’in topluma dokunan ve herkesin sesi olan bir lider olduğunu vurguladı.

Koçyiğit, “Sırrı Süreyya Önder’in ardında konuşmak düşüncesi aklıma gelmiyor. Onun barış mücadelesini sürdüreceğiz.” dedi.

DEM Parti’nin diğer bir yetkilisi Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder’in geride büyük izler bıraktığını ifade etti.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, grup başkanvekillerinin açıklamaları sonrası Önder’in hayatının önemli bir miras bıraktığını ve “Terörsüz Türkiye” hedefine verdiği katkının yıllar boyunca hatırlanacağını ifade etti.

DEM Parti milletvekilleri, anma töreni sırasında Sırrı Önder’in fotoğraflarını takarak, anısını yaşatmak adına bir araya geldiler. Törene katılanlar arasında AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Grup Başkanı Abdullah Güler de yer aldı. Ayrıca, Önder’in kardeşi Ali Önder de töreni locadan izledi.

Törenin ardında Genel Kurul, gündemdeki konulara ilişkin çalışmalarına devam etti.

“`

Related Posts

Almanya’dan ABD’ye uyarı: İç işlerimizden uzak dur

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz, ABD hükümetine ülkesinin iç siyasetinin “dışında kalması” çağrısında bulundu.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Güney Afrika mali nedenlerle Bulgaristan’daki Büyükelçiliğini kapatıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, Bulgar makamlarıyla istişare edilerek alınan kararda mali sebeplerle Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Büyükelçiliğini kapatacağı bildirildi.

Moskova’da Zafer Günü etkinlikleri yaklaşırken Ukrayna’dan arka arkaya uyarılar: ‘Yabancı temsilciler katılmamalı’

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın 9 Mayıs’ta Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının 80. yıldönümü dolayısıyla düzenleyeceği Zafer Günü törenine başka ülkelerden temsilcilerin katılmaması yönünde çağrı yaptı.

Özgür Özel tek tek saydı, salon ayağa kalktı: ‘Saldırıya cevabımız budur!’

Özel, Sırrı Süreyya Önder için AKM’de düzenlenen tören sonrası saldırıya uğramasıyla ilgili sert konuştu.

CHP’li Başarır: İnfaz indirimi Meclis’te tartışılmalı, Saray’dan gelmemeli

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, infaz yasasında değişiklik planına karşı çıkarak, düzenlemenin Meclis’te tartışılması gerektiğini söyledi. “Toplumu rencide edecek, vicdanları rahatsız edecek bir düzenleme olmamalı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir