Tarımsal Verimlilik ve Hayvancılık İçin Çalıştay Düzenlendi

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı(TÜRKAV) Bayburt İl Başkanlığı tarafından Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda; tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri konuları üzerine duruldu.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri ve sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Bayburt’un tarımsal ve hayvansal üretim potansiyelini artırmaya yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay, geniş bir katılımla yapıldı.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’u harekete geçirecek ve yukarıya taşıyacak olan en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt’ta sanayi ve turizmin de olabildiğince gelişmesi gerekiyor ama Bayburt coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa çok uygun bir şehir. Bayburt’un en önemli sektörü tarım ve hayvancılık olmalıdır. Köylerimizde ekilmeyen tarım arazi oldukça fazla. Bilimsel yöntemleri dikkate alarak gençlerimizin bu sektörü kendilerine önemli bir istihdam alanı olarak değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ise konuşmasında akademik bilginin sahadaki uygulamalarla buluşmasının önemine vurgu yaptı. Tarım İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Bayburt’taki mevcut tarımsal teşvikler ve destekleme politikaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKAV Bayburt İl Başkanı Cafer Dursun da çalıştayın temel amacının bölgenin tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek ve hayvancılık sektörünün karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek olduğunu belirtti.

Çalıştay kapsamında tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri gibi konular ele alındı. Uzman akademisyenler, Bayburt’un tarımsal üretim deseninin sürdürülebilirliğini sağlamak adına bilimsel verilerle desteklenen sunumlar gerçekleştirdi. – BAYBURT

Related Posts

Bayram ikramiyesi 10 bin lira oldu: Maaşlara da zam geldi

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan TÜPRAŞ’ta, Kocaeli, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçi için yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yılbaşında başlayan ve sendika ile işveren …

İktidar medyası TOBB Başkanı’nın ekonomi eleştirisini affetmedi

Ekonomi kemer sıkma politikalarına rağmen siyasi krizlerle tetiklenirken, iş dünyasının eleştirileri de yükselmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise tepkilerin odağında. Şimşek iki gün önce katıldığı bir yayında vergi kaçırılmasının …

Bu fiyata otomatik araç kalmamıştı! En ucuz araba o oldu!

Türkiye otomotiv pazarında otomatik vitesli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Konfor, kullanım kolaylığı ve yeni nesil şanzıman teknolojilerindeki gelişmeler, otomatik araçları sürücüler için cazip hale getiriyor. Manuel vitesli araçların yoğun …

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Fındık ihracatından 852 milyon dolarlık gelir

Türkiye, 2025 yılının ilk 4 ayında fındık ihracatından 852 milyon 675 bin 939 dolar gelir elde etti.

Netenyahu’nun da içinde olduğu İsrail uçağına kritik ayar! Türkiye hava sahasını açmadı

Türkiye ile İsrail arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek ‘’Suriye’de Çatışmasızlık Mekanizmasının kuruluşu için başlatılacak çalışmalara katılmak üzere Katil ve soykırımcı Netenyahu başkanlığında İsrail heyetini taşıyan RM 707 Kodlu İsrail uçağına Türk Hava Sahasından geçmelerine izin verilmemişti. İsrail Devlet Televizyonu muhabiri ısrarla talep edilmesine rağmen Türkiye’nin hava sahasını açmayı ret etmesini şaşkınlıkla karşıladığını açıklayarak üstelik uçakta İsrail’in üst düzey