Tarım Kredi Market’te 5 Milyonluk dolandırıcılık

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ’de Dolandırıcılık Şüphesi

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ’ye yönelik yapılan dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şirketin muhasebe yönetmeni G.B’nin, ürünlerin mal kabul işlemleri yapılmadan usulsüz alımlar gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, ürün teslim etmeyen 3 şirketin sahte satış yaparak Tarım Kredi Pazarlama AŞ’den 5 milyon 644 bin 414 lira aldığı ortaya çıktı. Bu şirketler, Tarım Kredi Market’ten gelen ödemelerden komisyon aldıktan sonra parayı G.B. ve eşinin hesaplarına aktardı.

Detaylı hesap incelemeleri sonucunda, G.B.’nin suç gelirinin bir kısmını ev almak, bir kısmını da çevrim içi kumar oynamak için harcadığı belirlendi. Bu durum üzerine Ankara ve Çankırı’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

7 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı. G.B.’nin evinde yapılan aramalarda büyük miktarda para ele geçirildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Şüphelilerle ilgili adli işlemler devam ederken, soruşturmanın genişletildiği belirtildi. Tarım Kredi Pazarlama AŞ’nin yapmış olduğu dolandırıcılık suç duyurusu çerçevesinde, olayın daha da büyüyebileceği ifade ediliyor.

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

16 yaşındaki çocuk “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuyla tutuklandı

İstanbul’da 16 yaşındaki çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla tutuklandı.