Süt üreticileri tepkili: Mazot zamlandı, yem zamlandı, süt hâlâ aynı

Osmaniye Sumbas İlçesi Süt Üreticileri Süt Fiyatlarından Memnun Değil

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, süt toplayıcıları tarafından sütün fiyatının Ulusal Süt Konseyi tavsiye fiyatının altında alındığını belirtiyor. Mustafa Kara, süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle sütlerini kesime göndermeyi düşündüklerini söylüyor.

Süt Fiyatları Beklentilerin Altında

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği 17 lira 15 kuruşluk tavsiye fiyatına rağmen sütlerini 9 liradan satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Üreticiler, belirlenen fiyatlara uyulmadığını ve bu durumun geçimlerini zorlaştırdığını dile getiriyorlar.

“Yem ve Mazot Fiyatları Artıyor, Süt Fiyatları Aynı Kalıyor”

Süt üreticisi Sultan Çaparoğlu, durumu şu şekilde özetliyor:

“Sütümüzü 8-9 liradan alıyorlar. Yem ve mazot fiyatları artıyor, ancak süt fiyatları aynı seviyede kalıyor. Bu durum bizim geçimimizi zorlaştırıyor. Sütümüzü 9 liradan alıyorlar ve bu fiyatlar artmıyor. Böyle giderse ineklerimizi kesime göndermek zorunda kalacağız.”

“Süt Alım Fiyatları Artırılmalı”

Mustafa Kara ise şunları dile getiriyor: “Bizim geçimimiz süt inekçiliği. Süt Birliği süt alım fiyatını 18 lira olarak açıklamış ancak süt toplayıcıları bizden 9,5-10,5 lira aralığında alıyor. Bu fiyatlar düşük ve yetkililerden artırılmasını bekliyoruz. Yem fiyatları çok yüksek, bizim için sürdürülebilir değil. Geçen sene yem fiyatları düşüktü ancak şimdi 660-680 liraya yükseldi. Bizim süt fiyatlarımız aynı seviyede kalıyor ve bu durum ineklerimizi kesime götürebilir.”

“Yem Pahalı, Süt Ucuz”

Adem Çaparoğlu da durumu şu şekilde aktarıyor: “Yem fiyatları yüksek, ancak süt fiyatları düşük. Sütümüz 8-9 lira aralığında alınıyor ve bu fiyatlar aynı seviyede sabitlenmiş durumda. Yeni tohum fiyatları da arttı ve hayvancılık zorlaşıyor. Yeni nesil hayvancılık için teşvikler gerekiyor, aksi halde sektör zor durumda kalabilir.”

Related Posts

Kredi kartı sahiplerine müjde! Limitler artıyor, vadeler uzuyor

Bankalar, kredi kartları üzerinden yapılacak nakit işlemlere yönelik yürürlükte olan kısıtlamalarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Son olarak 10 Temmuz tarihli tebliği ile kredi kartı borçlarına 48 aya kadar taksitlendirme imkanı tanıyan BDDK, yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalan nakit çekim limit ve vadelerinde de normalleşme adımları atacak.

Dev şirket konkordato ilan etti! 7 gün süre verildi

Alanya Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı olan ve gıda sektörünün yanı sıra tarım, hayvancılık, turizm ve inşaat gibi alanlarda da faaliyet gösteren Gülhanlar Güven Gıda Tarım Hayvancılık İnşaat Emlak Turizm Lojistik İhracat İthalat Tic. ve San. Ltd …

Türkiye’ye 4 milyar 727 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi, yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolar oldu.

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.