Singapur’da muhalefet liderine suçlama: Yalan beyana 3 yıl hapis cezası

48 yaşındaki muhalefet lideri Pritam Singh, hakim karşısına çıktı.

İşçi Partisi lideri Singh, partili bir milletvekiline yönelik yürütülen soruşturmada parlamento komitesine yalan ifade verdiği gerekçesiyle iki kez suçlu bulundu.

Singh’in alacağı ceza henüz belirlenmezken, çarptırılacağı cezanın bu yıl yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmasını engelleyebileceği belirtildi.

SEÇİMLERDE ADAY OLAMAZ

Muhalif lider Singh, hakkındaki her suçlama için en fazla 3 yıl hapis cezası ve 7 bin Singapur dolarına kadar para cezası alabilir. Singapur anayasasına göre en az 10 bin Singapur doları (yaklaşık 7 bin 400 dolar) para cezasına çarptırılan veya en az 1 yıl hapis cezası alan bir kişi, 5 yıl boyunca seçimlere aday olamaz veya parlamentoda yer alamaz.

Milletvekili Raeesah Khan, 2021’de polisin cinsel saldırı mağduru bir kadına uygunsuz davrandığını iddia etmiş ancak polis dosyalarında böyle bir olaya ilişkin kayıt olmadığı ortaya çıkmıştı.

Hikayenin gerçek olmadığını itiraf eden Khan, görevinden istifa etmişti. Singh ise soruşturma komitesine Khan’ın olay hakkında yalan söylediğinden haberdar olmadığını öne sürmüştü.

Related Posts

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

İsraill ihlalleri yine aştı: Lübnan’da bir eve saldırı düzenledi

İsrail’e ait İHA, Lübnan’ın Şebaa beldesinde bir eve saldırı düzenledi. 1 kişi ağır yaralanırken, ateşkese rağmen İsrail’in ihlalleri 3 bini aştı.

Trafik kazası hafızasından 12 yılı sildi: Eşiyle yeniden tanıştı

2013 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu Doktor Pierdante Piccioni’nin 12 yılı hafızasından silindi. Gözlerini hastane yatağında açan Piccioni için takvim hala 2001’i gösteriyordu. Kendine artık yeni bir hayat kuran Pier, o dönemlere dair konuştu.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

Eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dünyanın her zamankinden daha kaygılı olduğunu ve bunun artan istikrarsızlık nedeniyle gelecekteki 10 yıl boyunca süreceğini söyledi

CHP’li Başarır ve AKP’li Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması! Varank’tan ilginç soru…

TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP’li Ali Mahir Başarır ile AKP’li Mustafa Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması yaşandı.

Bir zamanlar her şeye sahipti: Şimdi alışveriş arabasında yaşıyor!

Bir dönemin en çok konuşulan isimlerinden biriydi. Şöhret, para, hayranlar… Her şeyi vardı. Ama hayat bir günde değişti. Şimdi tüm varlığı, bir alışveriş arabasının içinde. Bu çöküşün arkasındaki acı gerçek neydi?