Özgür Özel’e yumruklu saldırı… Adalet Bakanı Tunç’tan ‘şartlı tahliye’ tepkilerine yanıt: ‘Eski mevzuata göre tahliye oldu…’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM’de Yumruklu Saldırıya Uğradı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma töreninin ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı.

Saldırının failinin Selçuk Tengioğlu olduğu tespit edildi ve Tengioğlu’nun 2004 yılında Hatay’da iki çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tengioğlu’nun 2004 yılında B.T. ve M.T. isimli çocuklarını öldürdüğü ve iki çocuğunu yaraladığı belirtildi.

Tengioğlu’nun “hırsızlık” ve “tehdit” suçlarından kaydı olduğu belirtilen açıklamada, müebbet hapis cezası alan ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılan saldırganın geçmişi ortaya konuldu.

Bakan Tunç’tan Açıklama Geldi

Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “şartlı tahliye” eleştirilerine yanıt verdi.

Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin olarak, eski mevzuata göre cezaevinden tahliye edilen saldırgan hakkında bilgi verdi.

“Eski Mevzuata Göre…”

Bakan Tunç’un açıklaması şu şekilde:

“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatıldı ve şüpheli şahıs gözaltına alındı. Soruşturma titizlikle yürütülüyor.

İlgili şahsın, 2004 yılında kasten iki çocuğunu öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırıldığı bilinmekte. 2005 yılında yapılan yasal değişiklikler göz önünde bulundurularak şartlı tahliye edilmiştir.

Eski mevzuata göre ceza alan saldırgan, günümüz mevzuatına göre daha uzun süre cezaevinde kalacak durumda olacaktı. Bu nedenle, infaz süreci ve yasal düzenlemeler hakkında eksik bilgiyle yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Related Posts

Çarşaf yüklü kamyonet alev topuna döndü

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde seyir halindeki çarşaf yüklü kamyonette elektrik aksamından kaynaklı yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangında, araç kullanılamaz hale geldi.

İzmir’de belediye otobüsü alev alev yandı: Yolcular tahliye edildi

İzmir’in Bergama ilçesinde bir belediye otobüsünde yangın çıktı. Yolcular tahliye edilirken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

CHP’den saat 21.00’e çağrı: ‘Özgür Özel’i Ankara’da genel merkezimizde karşılayacağız’

Sırrı Süreyya Önder için AKM’deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı saldırıya uğradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’e yönelik saldırı hakkında soruşturma başlattı. CHP Gençlik Kolları, Özel’i saat 21.00’de Ankara’daki genel merkez binasında karşılama çağrısı yaptı.

Zelenski’den Çekya’ya ziyaret: “Güzel haberler hazırlıyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çekya ziyaretine ilişkin açıklama yaparak ziyaretinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Erzurum’da hortum: Binaların çatıları uçtu

Erzurum’un Tekman ilçesinde etkili olan hortum, çok sayıda binanın çatısının uçmasına neden oldu.

Freni boşalan otomobil trafik ışıklarında bekleyen araca çarptı: 5 yaralı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde freni boşalan otomobil, trafik ışıklarında bekleyen otomobile arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir