Özgür Özel: Partiye kaydolan herkes cumhurbaşkanı adayı belirleme seçiminde oy kullanabilecek

“`html

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Belirleme Süreci Başladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinin bugün itibarıyla başlamış olduğunu duyurdu. Özel, partisine üye olan herkesin, bu önemli seçimde oy kullanma hakkına sahip olacağını ifade etti.

Yangın Olayı Üzerine Yapılan Açıklamalar

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Özel, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını ile ilgili endişelerini dile getirdi. Özel, “Sorumluluk kimde olursa olsun, adil ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını bekliyoruz. Bazı kişiler, bu trajediyi fırsat bilip başka siyasi hesaplar yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, yangın sonrası belediyeye yöneltilen eleştirileri eleştirerek, “Bolu Belediyesi, otelin belgelerini vermedi, ama maalesef algı yönetimi amaçlı yalan bilgiler servis ediliyor,” dedi.

Adalet Arayışı

Yangına dair bilirkişi raporunun “korsan” olarak nitelendirilmesini eleştiren Özel, “Bu şekilde adaletin üstü örtülmeye çalışılıyor. Adalet Bakanı’nın belki de en çok dikkat etmesi gereken konu, gerçeklerin ortaya çıkmasıdır,” ifadelerini kullandı. Özel, “Bu millet, adaletin çalınmasına asla izin vermeyecek” şeklinde de vurguladı.

Gezi Olaylarına Dair Değerlendirmeler

Gezi Parkı olaylarıyla alakalı başlatılan soruşturmaları eleştiren Özel, “Yeni bir cadı avıyla karşı karşıyayız,” diyerek konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Sadece geçmişe dönük yargılamalar yapılması değil, bugünkü duruşların da sorgulandığı bir süreçtir bu,” dedi.

Bahçeli’nin Açıklamalarına Yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara da cevap veren Özel, “Bahçeli, sokağa çıkma çağrısında bulunuyor, ama 15 Temmuz’da neler yaşandığını unutmamak gerek,” diyerek, “O gece, demokrasiyi savunan herkesi saygıyla anıyoruz,” dedi.

Yeni Bir Sürecin Başlangıcı

Özgür Özel, geçtiğimiz hafta İstanbul’da çeşitli toplantılar yaptıklarını ve bu çerçevede yeni bir başlangıç içind olduklarını belirtti. “Parti olarak, yeni bir takvim ile hareket ediyoruz ve gereken adımları atmaya başlayacağız,” açıklamasında bulundu.

Seçim Süreci ve Oy Kullanma Hakkı

Özel, “Şubat, Mart ve Nisan aylarında tüm hazırlıkları tamamlayarak partimizin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecini başlatacağız,” dedi. Ayrıca, partisine yeni katılan herkesin oy kullanabileceğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci, her bir üyenin katkısıyla gerçekleşecek. Devrim niteliğinde bir değişim için hazır mıyız?” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Özel, “Hep birlikte iktidara yürüyoruz. Bugün bu yola çıkıyor, Türkiye’yi davet ediyoruz,” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“`

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

16 yaşındaki çocuk “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuyla tutuklandı

İstanbul’da 16 yaşındaki çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla tutuklandı.