Netanyahu “İkili oynuyor” demişti: Katar’dan İsrail’e tepki

Katar’ın İsrail’e Yanıtı: “Tahrik Edici ve Sorumluluktan Yoksun”

Katar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Doha yönetimi hakkında yaptığı açıklamalara karşılık verdi. Netanyahu’nun sözlerini “tahrik edici, siyasi ve ahlaki sorumluluktan yoksun” olarak nitelendiren Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, “Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları medeniyet savunması olarak göstermek, tarih boyunca masum sivillere karşı işlenen suçları haklı çıkarmak için kullanılan sahte sloganları akla getiriyor” şeklinde değerlendirdi.

“Arabuluculuk Çalışmalarına Destek Vermeye Çalışıyoruz”

İsrail Başbakanlık Ofisi’nin sosyal medya platformu X’teki hesabından yapılan paylaşımlarda, Gazze’ye yönelik saldırıların İsrail’in “adil araçlarla adil bir savaş yürüttüğü” iddia edilmişti. Netanyahu’nun 7 Ekim 2023 tarihinden sonra İsrail’in “medeniyet ve barbarlık arasında Kurtuluş Savaşı” yürüttüğünü savunmasına atıfta bulunan açıklamada, İsrail ve Hamas arasındaki arabuluculuk çabalarına Katar’ın destek vermesi gerektiği vurgulandı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım sürecinde Katar’ın arabuluculuk çabalarını desteklediğini ve sivillerin korunmasına odaklandığını belirtti.

Katar’dan İsrail’e “138 Esir” Sorusu

Ensari, Katar’ın ilkelere dayalı dış politikasıyla güvenilir bir arabulucu rolünü çelişmediğini vurgulayarak, 138 İsrailli esirin nasıl kurtarıldığı sorusunu yöneltti. Gazze’deki Filistinlilerin yaşadığı felaketlere dikkat çeken Ensari, İsrail’in Gazze’deki insanların yaşam koşullarını ihlal ettiğini ve insani yardımı baskı aracı olarak kullandığını ifade etti.

Related Posts

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

İçerisinde 200 yolcu ve 70 araç vardı! Feribotta yangın sonrası can pazarı

Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında seyir halinde olan feribotta yangın çıktı. Feribotta 7 mürettebat, 200 yolcu ve 70 araç olduğu öğrenildi. Yüreklerin ağza geldiği olay sonrası Bursa ve İstanbul’dan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye intikal etti.

MHP’de ‘süreç’ istifası: ‘Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı’

MHP Körfez İlçe Teşiklatı eski yöneticilerinden Aktuğ Metin Aldemir, “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreç üzerine yaptığı sert açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.