Meteoroloji’den 12 ile kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 13 Nisan Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yarın için hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Konya ve Eskişehir hariç olmak üzere İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Giresun, Trabzon, Antalya’nın doğu ilçeleri, Hatay, Maraş, Antep ve Kilis çevreleri ile Osmaniye’nin doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışların genellikle kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji’den gelen uyarıya göre, Kastamonu’nun kuzeyi, Bartın, Karabük ve Sinop illerinin 400 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları beklenmektedir. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden dolayı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Zirai Don Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nda zirai don olayı beklenmektedir. Bu nedenle tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelere yönelik hazırlanan sıcaklık tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve zirai don riskine karşı gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük illeri için de sarı kodlu uyarı yapıldı.

Related Posts

AKP’li vekil ‘torpil isteğini’ yanlışlıkla paylaşmıştı: İlk sıradan işe alındığı ortaya çıktı!

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş milletvekili Vahit Kirişci, yaptığı durum paylaşımında bir muhtardan gelen torpil isteğini paylaşmıştı. Söz konusu ‘torpil isteğinin’ yerini bulduğu ve kişinin ilk sıradan işe alındığı ortaya çıktı.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Iğdır’ı sağanak yağış vurdu

Iğdır’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası bir evin deposu yıkıldı.

25 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Esenyurt’ta yakalandı

Esenyurt’ta denetim yapan polis ekipleri, 25 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü, bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakaladı.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu

Samsun’un İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir