Kartalkaya’daki otel faciası sonrası MEB’den ilk adım

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında aralarında öğrencilerinde bulunduğu 78 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

Yangın faciasının ardından harekete geçen MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla okullardaki rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ve ülke genelindeki rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütecek. Bu kapsamda hazırlanan eylem planı, resmi yazıyla illere duyuruldu.

MEB Psikososyal Destek Eylem Planı’nda, tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gerçekleştirilecek psikososyal destek çalışmalarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Okullarda, eylem planı kapsamında, uzman rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla, öğrencilerin zorlayıcı yaşam olaylarına bağlı gelişebilecek travma sonrası stres bozukluklarıyla başa çıkabilmeleri için rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetleri yürütülecek.

Ayrıca, Bakanlık koordinasyonunda, il ve ilçe psikososyal destek hizmetleri ekipleri, zorlayıcı yaşam olayları sonrası ailelere, çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirme çalışmaları yapacak.

Öğretmenlere psikoeğitim programı uygulanacak

Öğretmenlerin zorlayıcı yaşam olaylarının etkileriyle baş etme becerilerini güçlendirmek amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan “Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğretmen Psikoeğitim Programı” kapsamında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çocukların gelişim dönemi özellikleri dikkate alınacak

Okulların açılmasıyla öğrencilerle yapılacak çalışmalarda, çocukların gelişim dönemi özellikleri dikkate alınarak fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarına odaklanılacak.

Bu doğrultuda, öğrencilerin okula ve sınıfa uyumlarını desteklemek, psikolojik iyi oluş hallerini korumak ve duygularını paylaşmalarını sağlayarak sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla çeşitli psikososyal çalışmalar yürütülecek.

Süreç boyunca öğretmenler ve ebeveynler, zorlayıcı yaşam olayları sonrası yapmaları gerekenlerle ilgili bilgilere psikososyal yardım broşürlerinden ulaşabilecek.

Travma sonrası daha şiddetli psikolojik belirtiler gösteren öğrencilerin, sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi de yapılacak.

Ayrıca söz konusu çalışmalarda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan yazılı ve görsel materyaller kullanılacak.

Related Posts

Vakıflar Genel Müdürlüğü personel alımı 2025 || VGM 78 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 2025 yılında çeşitli branşlarda 78 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. VGM 78 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ve tarihleri de adaylar tarafından merak ediliyor. Mühendis, mimar, müze araştırmacısı, sosyal çalışmacı, temizlik personeli, şoför ve aşçı gibi pozisyonlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü 78 personel alımı ne zaman yapılacak? VGM sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. Peki, 2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Bursluluk sınavı sona erdi

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) tamamlandı.

Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile depremden …

Afyonkarahisar’da ‘Ninelerden Gençlere El Verme’ Etkinliği

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesinde “Ninelerden Gençlere El Verme” etkinliğine katıldı. Sinanpaşa Anadolu Lisesi, Litvanya, Moldova, Çekya, İspanya ve Bulgaristan ile e-Twinning ve Harezmi Projesi hazırladı. Vali Kübra …

İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler arasında ilk sırada garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir