Instagram için beklenen haber, 15 yıllık gecikmeyle geldi

Instagram, iPad Kullanıcıları İçin Özel Bir Uygulama Üzerinde Çalışıyor

Instagram, 2010 yılındaki çıkışından bu yana birçok büyük değişim geçirdi. Platform, 2012’de Facebook tarafından satın alındıktan sonra Reels, Stories (Hikayeler), Explore (Keşfet) sayfası gibi kullanıcı deneyimini güçlendiren pek çok yeni özellik kazandı. Ancak tüm bu yeniliklere rağmen, halen iPad için özel bir uygulamaya sahip değil.

Ama şimdi, yaklaşık 15 yılın ardından, iPad kullanıcıları en sonunda Instagram’ın resmi iPad uygulamasına kavuşabilir. Instagram Başkanı Adam Mosseri, daha önce bir iPad uygulaması geliştirme planı olmadığını ifade etmiş olsa da şirket şu anda iPad için bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Mosseri, 2020’de yaptığı bir açıklamada, iPad için bir uygulama geliştirmek istediğini ancak personel eksikliği nedeniyle bu planı hayata geçiremediklerini söylemişti. Ancak son gelişmeler, Mosseri’nin fikrini değiştirdiğini gösteriyor.

Mosseri’nin fikir değişikliğinin ardında, ABD’de TikTok’un geleceğinin belirsiz olması yatıyor olabilir. TikTok’un ABD’de yasaklanması durumunda, Instagram’ın ülkedeki en büyük alternatif olabileceği düşünülüyor, bu da iPad uygulamasını daha öncelikli hale getiriyor.

Şu anda kullanıcılar, App Store üzerinden iPad’lerine Instagram uygulamasını indirebiliyorlar. Ancak mevcut sürüm, iPhone için olan versiyonun aynısı ve ekranın çevresinde siyah çerçeveler bulunuyor. Bu nedenle, Instagram’ın iPad kullanıcıları için özel bir deneyim sunması gerekiyor.

Instagram’ın iPad için özel bir uygulama üzerinde çalışması, sosyal medya platformlarının iPad kullanıcılarına daha iyi hizmet verme konusundaki stratejilerini gözden geçirdiğini gösteriyor. Bu doğrultuda, Snapchat’in de yakın zamanda iPad için özel bir uygulama yayınladığı biliniyor.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Android kullanıcıları dikkat! Google’ın yeni tasarımı sızdı

Google, Android telefonlardaki yazılım tarzını baştan aşağı yenilemeyi planlıyor. Artık silinmiş olan bir blog yazısında Android arayüzünün daha çekici ve kullanımı daha kolay hale getirmeyi amaçladığı görüntüler sızdı.