Gazetecilerden açıklama: Bugün yeni bir 10 Ocak olmalıdır

Çalışan Gazeteciler Günü İçin Basın Meslek Örgütlerinden Açıklama Geldi

Ankara’da gerçekleştirilen bir etkinlikte 14 basın meslek örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Avrupa Gazeteciler Birliği, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği ve diğer birçok temsilci ve yönetici etkinliğe katıldı.

Gazetecilerin Haklarına Yönelik Endişeler

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kıvanç El’in yaptığı açıklamada, gazetecilerin haklarını gerileten düzenlemelere dikkat çekildi. Medyanın kontrol altında tutulduğu ve bağımsız gazeteciliğin engellendiği belirtilirken, güvencesiz çalışmanın yaygın olduğu ve meslektaşların çeşitli zorluklarla karşılaştığı ifade edildi.

‘Sansür Olağanlaştı’

Basın özgürlüğünün Anayasa’da güvence altına alındığı ancak sansür tehdidinin artık olağanlaştığı belirtildi. Yerel gazetelerin kapanması ve ulusal yayın yapan mecraların küçülme sürecinde olduğu vurgulandı.

‘Bugün Yeni Bir 10 Ocak Olmalıdır’

Açıklamada, gazetecilerin çalışma koşullarına yönelik talepler sıralandı. Güvencesiz çalışmanın sona erdirilmesi, kadın gazetecilerin haklarının güçlendirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi talep edildi. Ayrıca, sendikal örgütlenme ve basın özgürlüğünün desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, gazetecilerin haklarını savunmak ve özgürlüklerini kutlamak için bir araya gelmenin önemine vurgu yapıldı. “Güvencesizlik”, “engelleme”, “sansür” gibi kavramlarla değil, mücadele ve dayanışma ile haklarımızı elde ederek gelecek Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayacağımıza inancımız tamdır” denildi.

Açıklamaya, gazeteci milletvekilleri İYİ Partili Selcan Taşçı ve CHP’li Okan Konuralp de katıldı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

16 yaşındaki çocuk “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuyla tutuklandı

İstanbul’da 16 yaşındaki çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla tutuklandı.