Gastroenterolog ‘sihir’ diyerek paylaştı: Her gün kahvesine bir tutam ekliyor

Gastroenterolog ve ‘The Fiber Cookbook’ kitabının yazarı Dr. Will Bulsiewicz, Instagram’da yayınladığı bir videosunda kahvenizi hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirmenin favori yöntemini paylaştı.

Baharatların gücünden yararlanmayı öneren Bulsiewicz, bu küçük dokunuşla kahve keyfinize yeni bir boyut katabileceğinizi belirtti.

Gastroenterolog Dr. B, Instagram’da paylaştığı bir videosunda, süpermarketin baharat reyonunda dururken ‘Günümü canlandırmak için sabah kahveme eklediğim şey bu’ diyerek favori önerisini sunuyor.

İlk sırada tarçın yer alıyor. Dr. B’ye göre tarçın, hem tatlı hem çok yönlü özellikleriyle diğer baharatlarla harika bir uyum sağlıyor. Tarçını demlemeden önce kahve telvesine eklemek veya hazırlanan kahveye serpmek, her iki durumda da keyifli bir sonuç vadediyor.

“Sihirli bir etki yaratıyor”

Eğer kahvenize daha fazla lezzet katmak ve sağlık açısından fayda sağlamak istiyorsanız, Dr. Bulsiewicz, tarçın, zencefil, hindistan cevizi ve karanfilden oluşan aromatik bir karışım olan balkabağı baharatını denemenizi öneriyor.

Dr. B’nin vazgeçilmezi olan tarçın, zerdeçal ve zencefil üçlüsü, hem lezzet hem de sağlık açısından kahveyi zenginleştirmenin ideal bir yolu olarak öne çıkıyor. ‘Bu baharatların bir araya gelmesi adeta sihirli bir etki yaratıyor’ diyen Dr. B, kahveye eklenen bir miktar soya sütüyle içeceğin daha da yumuşak hale geldiğini belirtiyor.

Antioksidan yönünden zengin olan bu karışım, iltihapla mücadele ederken kalp sağlığını destekliyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Zerdeçal ve zencefilin uzun yıllardır bilinen ısıtıcı ve güçlendirici etkileri, bağışıklık sistemine olan katkılarıyla çaylardan sağlıklı içeceklere kadar pek çok alanda kullanılıyor.

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.