FIFA’dan 1 milyar dolarlık dev turnuva!

Yeni formatıyla ilk kez 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek FIFA Kulüpler Dünya Kupası için geri sayım devam ederken, FIFA turnuvanın ödül miktarını da açıkladı. Şampiyonu takımın 125 milyon dolar ile ödüllendireceğini organizasyonda katılım ödülleri ile miktar toplamda 1 milyar dolar olacak.

Organizasyonda yer alan 32 kulübe dağıtılacak toplam para ödülü olan 1 milyar doların 475 milyon doları sportif performans, 525 milyon doları ise katılım payından oluşuyor.

UEFA kulüpleri, sıralama ve gelirlerine göre değişken bir ödül alacak; en yüksek pay Chelsea, Manchester City, Real Madrid ve Bayern Münih gibi Avrupa’nın dev kulüplerinin olacak. Conmebol (Libertadores) kulüpleri yaklaşık 15.21 milyon dolar alırken, Concacaf (Kuzey-Orta Amerika ve Karayip Konfederasyonu), CAF (Afrika Futbol Konfederasyonu) ve AFC (Asya Futbol Konfederasyonu) kulüpleri 9.55 milyon dolar, OFC (Okyanusya Futbol Konfederasyonu) takımları ise 3.58 milyon dolar kazanacak.

Buna ek olarak, FIFA, sportif performansa dayalı 475 milyon dolarlık bir ödül havuzu oluşturdu. Gruplarda her galibiyet 2 milyon, beraberlik ise 1 milyon dolarla ödüllendirilecek. Son 16’ya kalan takımlar, 7.5 milyon, çeyrek finale kalan kulüpler 13.125 milyon, yarı finale yükselenler 21 milyon, finalistler 30 milyon, şampiyon ise 40 milyon doları kasasına koyacak.

Dev turnuvada milli futbolcular Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız, Salih Özcan ve Deniz Gül de boy gösterecek.

GRUPLAR

A Grubu: Palmeiras, Porto, Al Ahly, Inter Miami
B Grubu: PSG, A.Madrid, Botafogo, Seattle Sounders
C Grubu: Bayern Münih, Benfica, Boca Juniors, Auckland City
D Grubu: Flamengo, Chelsea, ES Tunis, Leon
E Grubu: River Plate, Inter, Monterrey, Urawa Red Diamonds
F Grubu: Fluminense, Dortmund, Ulsan, Mamelodi Sundowns
G Grubu: Manchester City, Juventus, Wydad, Al Ain
H Grubu: Real Madrid, Salzburg, Al Hilal, Pachuca

Related Posts

AKP’li vekil ‘torpil isteğini’ yanlışlıkla paylaşmıştı: İlk sıradan işe alındığı ortaya çıktı!

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş milletvekili Vahit Kirişci, yaptığı durum paylaşımında bir muhtardan gelen torpil isteğini paylaşmıştı. Söz konusu ‘torpil isteğinin’ yerini bulduğu ve kişinin ilk sıradan işe alındığı ortaya çıktı.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Iğdır’ı sağanak yağış vurdu

Iğdır’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası bir evin deposu yıkıldı.

25 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Esenyurt’ta yakalandı

Esenyurt’ta denetim yapan polis ekipleri, 25 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü, bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakaladı.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu

Samsun’un İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.