Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

Eyüpsultan’da Cinayet Şüphelisi Adliyeye Sevk Edildi

Üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cesedi valizde bulundu, O.K. adliyeye sevk edildi ve ifadesi alındı.

Ümit Özdağ’dan muhalefete çağrı: ‘Komisyona katılmayın’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM’de “Terörsüz Türkiye” kapsamında kurulması planlanan komisyona hiçbir muhalefet partisinin katılmaması gerektiğini savundu.

22,5 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Yozgat’ta yakalandı

Hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari zanlı, Yozgat’ta yakalandı.

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Malatya Yeşilyurt’ta rezerv alanı ilan edilen dükkanlar için açıklama

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 187 dükkanın rezerve yapı alanı ilan edilmesine ilişkin “15 parselde toplam 324 bin metrekarelik alanda GEDAŞ 2 milyar 55 milyon lira olarak değerleme yapmış. Bizim yaptığımız çalışmada bu söz konusu 15 arazinin en düşük fiyatı 3 milyar 415 milyon lira. Burada 1 milyar 360 milyon lira en düşük fiyatla bir kamu zararı vardır. Burada büyük bir peşkeş vardır. Kamu şirketi GEDAŞ’la bizim yapmış olduğumuz çalışma arasında rayiç değerler arasında nasıl böylesine büyük bir fark olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan YKS paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti.

Bozüyük’te Futbol Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı

Bilecik Bozüyük’te düzenlenen futbol turnuvası genç sporcuların mücadeleleriyle sona erdi.