Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

AKP’de bir istifa kararı daha

Osmaniye, Kadirli AKP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Gök, görevinden istifa etti.

Mansur Yavaş, yeni çözüm süreci için Meclis’i adres gösterdi; olası yasal düzenlemeler için referandum istedi

Mansur Yavaş, yeni çözüm süreci için Meclis’i adres gösterdi; olası yasal düzenlemeler için referandum istedi

Çekirgeler Kazakistan’ı istila etti: Hükümet alarma geçti

Kazakistan’da Tarım Bakanlığı’nın yürüttüğü çekirgeyle mücadele çalışmaları hükümet gündeminin başına taşındı. Başbakan Oljas Bektenov, Bakanlar Kurulu toplantısında Tarım Bakanı Aidarbek Saparov’dan yürütülen mücadele hakkında bilgi aldı. Saparov …

Hamas, ABD vatandaşlığı olan rehineyi serbest bırakacak

Hamas, ABD yönetimiyle yapılan görüşmeler sonucu ABD çifte vatandaşlığına sahip bir rehineyi serbest bırakılacağını açıkladı.

İngiltere’ye gitmek isteyenlere kötü haber: Yeni karar vizelerinizi yakacak

İngiltere, lisans düzeyinin altındaki işlerde çalışacak yabancı işçilere süreli vize uygulamasına geçiyor.

Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper’in acı dolu hikayesi: Bir ay önce bebeğini kaybetmişti

Beylikdüzü’nde yaşanan metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper’in (37) acı dolu hikayesi ortaya çıktı. Heper sadece bir ay önce bebeğini, 40 gün önce de kayınpederini kaybetmişti. Ondan geriye acılı eşi Sabri Heper kaldı. Öte yandan Ebru Heper’in ek mesaiye kaldığı için kazanın yaşandığı metrobüse denk geldiği öğrenildi.