İzmir Sahil Güvenlik Ekipleri Düzensiz Göçmenleri Kurtardı
İzmir’in Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında, Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 5’i çocuk 55 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aynı gün Seferihisar ilçesinde ise yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 2’si çocuk 9 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 22 Mart’ta Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında can salı ve lastik bot içerisinde düzensiz göçmenler olduğu bilgisini aldı. Bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik Botları TCSG-907, KB-4310 ve KB-86 tarafından geri itilen 2 can salı ve lastik bot içerisindeki 5’i çocuk 55 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Aynı gün saat 05.00’te, Seferihisar ilçesi Ulamış mevkiinde Sahil Güvenlik ekipleri bir grup düzensiz göçmen tespit etti. Harekete geçen Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi ve Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmaya çalışan 2’si çocuk 9 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısını yakaladı.
Kurtarılan ve yakalanan göçmenler sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Gözaltına alınan 2 göçmen kaçakçısı ise işlemleri için emniyete sevk edildi. – İZMİR
More Stories
Özgür Özel’den İngiltere’ye eleştiriler: ‘Bu konuda bir şey söylemesini anlayamıyorum’
Yolcu otobüsü tıra çarptı: 14 kişi yaralandı
Park halindeki araç alev aldı