Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da Siyasetçilere Yönelik Yeni Karar

Fransa’da milletvekilliği düşürülen siyasetçiler Jean Laussucq, Stephane Vojetta ve Brigitte Bareges’in siyasetten bir yıl men edildiği açıklandı.

Anayasa Konseyi, Cumhuriyet İçin Sağcılar Birliği grubundan Bareges ile Cumhuriyet İçin Birlikte grubundan Laussucq ve Vojetta’nın seçim kampanyalarındaki finansman usulsüzlüklerine ilişkin kararını duyurdu.

Konsey’in açıklamasına göre, geçen yıl yapılan genel seçimlerde seçilen söz konusu 3 siyasetçinin milletvekilliği düşürüldü ve siyasetten bir yıl men cezası aldılar.

Alınan karar doğrultusunda, bu siyasetçilerin temsil ettikleri 3 bölgede yeniden seçim yapılacak.

Laussucq’un, kampanya masraflarını kişisel banka hesabından ödediği ve bu masrafların büyük bir kısmının üçüncü şahıslar tarafından finanse edildiği belirlendi.

Bareges’in Montauban Belediyesi’nde belediye başkanı olduğu ve belediyede çalışan 2 kişiyi, milletvekilliği seçimlerinde kampanyasına katılmış gibi göstererek sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı.

Vojetta’nın seçim kampanyası sırasında özellikle ulaşım faturalarında düzensizlik olduğu tespit edildi. (AA)

Related Posts

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

16 yaşındaki çocuk “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuyla tutuklandı

İstanbul’da 16 yaşındaki çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla tutuklandı.

Katiller sekreteryası

Öcalan’ın, terör örgütünü ikna için konuştuğu video dün yayınlandı. Sekreteryasına üç mahkum daha eklendi. Kanlı 6’lıdan sadece ikisi, 60’tan fazla asker ve sivilin katili.