DSÖ, İran ile İsrail arasındaki çatışmanın sağlık tesislerini riske attığını belirtti

DSÖ Genel Direktörü Tedros: İsrail-İran Çatışması Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ile İran arasındaki çatışmaların sağlık tesislerini ve sağlık hizmetlerine erişimi riske attığını belirtti.

Ghebreyesus, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmalara ilişkin sözlerini paylaşarak, “İsrail ve İran arasındaki çatışmaların tırmanması sağlık tesislerini ve sağlık hizmetlerine erişimi riske atıyor.” dedi. Ayrıca, şimdiye kadar sağlık tesislerine ve hizmetlerine yapılan saldırıların dehşet verici olduğuna dikkat çekti.

Ghebreyesus, İsrail’in güneyindeki Soroka Hastanesi’ne yapılan saldırı sonucunda onlarca hastanın yaralandığını ve tesisin hasar gördüğünü ifade etti.

Hastane Personelleri Tehlikedeler

3 gün önce İsrail’in Tahran’a düzenlediği hava saldırısı sırasında kurtarma çalışmaları sırasında 3 İran Kızılay görevlisinin öldürüldüğünü hatırlatan Ghebreyesus, “Aynı gün Kirmanşah’taki bir hastane yakınındaki bir patlama meydana geldi ve yoğun bakım ünitesinde hasar oluştu. Sonuç olarak, yaklaşık 15 personel ve hasta yaralandı.” şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, bütün taraflara sağlık tesislerini, sağlık personelini ve hastaları koruma çağrısında bulunarak, barışın en iyi ilaç olduğunu vurguladı.

Related Posts

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

İçerisinde 200 yolcu ve 70 araç vardı! Feribotta yangın sonrası can pazarı

Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında seyir halinde olan feribotta yangın çıktı. Feribotta 7 mürettebat, 200 yolcu ve 70 araç olduğu öğrenildi. Yüreklerin ağza geldiği olay sonrası Bursa ve İstanbul’dan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye intikal etti.

MHP’de ‘süreç’ istifası: ‘Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı’

MHP Körfez İlçe Teşiklatı eski yöneticilerinden Aktuğ Metin Aldemir, “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreç üzerine yaptığı sert açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.