Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü: Araçlarımızın yüzde 75’i yakıt bittiği için hizmet dışı kaldı

İsrail Güçleri Gazze’ye Yeniden Şiddetli Saldırılar Başlattı

İsrail güçleri, 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı, Gazze Şeridi’nde şiddetli saldırılara tekrar başladı.

Sivil Savunma Müdürlüğü, araçların yüzde 75’inin yakıt eksikliği nedeniyle çalışmaması ve elektrik jeneratörü ile oksijen cihazı konusunda büyük sıkıntı yaşandığını belirtti.

Gazze Şeridi, İsrail’in 2 Mart’ta sınır kapılarını kapatması sonucu gıda, ilaç ve insani yardımların girişinin durdurulmasıyla derin bir insani krizle karşı karşıya kaldı.

Filistin Hükümeti kaynaklarına göre, bölgede hüküm süren kıtlık nedeniyle açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükseldi ve çoğunluğu çocuklardan oluşan bir durum söz konusu.

Dünya Bankası verilerine göre, son 20 aydır devam eden İsrail saldırıları sonucu yoksulluğun derinleştiği Gazze’de yaşayan 2,4 milyon Filistinlinin neredeyse tamamen dış yardımlarla yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail güçlerinin yeniden başlattığı saldırılar sonucu, çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 2,545 Filistinli hayatını kaybederken, 6,856 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında ise toplamda 52,653 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 118,897 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

İsrail, ateşkes tekliflerini reddettiği gerekçesiyle Hamas’a karşı askeri gücü arttırarak hareket edeceğini duyurdu.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Giresun’da okulda silahlı saldırı: 2 ölü

Giresun’da Sosyal Bilimler Lisesi’nde eski güvenlik görevlisi, kantinde çalışan kardeş iki kadını silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası okul tatil edilirken, kaçan zanlı polis ekipleri tarafından yakalandı.

MHP’den Amedspor’a teklif: ‘Son maçınıza böyle çıkmanızı bekliyoruz’

Amedspor’un Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyadan paylaşılan görselde Ankara Kalesi’nde Türk bayrağına yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Tartışmalara MHP cephesi de katılırken bir de çağrıda bulundular.

2020 depreminden ders alınmadı: Sivrice’de yeni felaketin temeli atılıyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yapılması planlanan devlet hastanesi ve rehabilitasyon merkeziyle ilgili tartışmalar sürüyor. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, projelerin yapılacağı arazilerin dere yatağı olduğunu ve yapılan uyarılara rağmen yer seçiminde ısrar edildiğini belirtti.

3 İranlı çantalarında 8 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Çantalarında 8 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirilen 3 İranlı gözaltına alındı

İsrail basını: Trump Netanyahu ile teması kesti ‘Kimse beni enayi gibi gösteremez’

İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, ABD Başkanı Donald Trump’ın manipüle edildiğine dair şüpheler nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla teması kesmeye karar verdiğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir