CHP’den otopark yanıtı: ‘İşin gerçeğini’ Özgür Çelik açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine makam aracının alınmaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) girişi sırasında makam aracının kapalı otoparka alınmadığı, partinin, İstanbul Valiliği’ne aracın otoparka alınmaması talimatını verdiği öne sürülen İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında şikayette bulunduğu öğrenilmişti.

Edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninin yapıldığı Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in binaya girişi sırasında makam aracı kapalı otoparka alınmamıştı.

İstanbul Valiliği Açıklama Yaptı

İstanbul Valiliği ise konuya ilişkin, “04.05.2025 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde meydana gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırı olayı ile ilgili olarak; Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Atatürk Kültür Merkezine girişi sırasında makam aracı kapalı otoparka alınmadı şeklinde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İddia edilenin aksine otopark girişindeki yoğunluktan dolayı trafiği pas geçmek maksadıyla araçlardan daha geride inilerek ve yürüyerek program alanına gidilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

CHP’den Yanıt

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “İşin gerçeği böyledir” ifadelerini kullanarak, söz konusu gelişmeyi açıklığa kavuşturdu. X hesabından açıklama yapan Çelik, şunları yazdı:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yapılan alçak saldırı sonrası dolaşıma sokulan “Otoparka giriş talebi olmadı” ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul Valiliği ile yaptığımız görüşme sonucunda sürecin incelendiği tarafımıza bildirilmişti. Buna rağmen neden böyle bir açıklama yapıldığını, kamuoyunun neden yanıltıldığını anlamakta zorlanıyoruz.”

İşin gerçeği şöyledir; Genel Başkanımız Ankara’dan kara yoluyla 1 saat önce cenaze töreninin yapılacağı alana gelmiş, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) tam karşısındaki otelde tören saatini beklemiş ve törene yürüyerek geçmiştir. Genel Başkanımız AKM içerisinde törendeyken ekibi tarafından aracının otoparka alınması ısrarla talep edilmiş, bu konuda tartışma yaşanmasına rağmen, saldırının gerçekleştiği ve başka siyasi partilerin araçlarının alındığı protokol alanına Genel Başkanımızın aracı alınmamıştır.

Alçak saldırıyı gerçekleştiren cani ile ilgili hukuki süreci, İl Hukuk Komisyonumuz’dan 10 avukatımız Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’nde takip etmektedir. Ayrıca bu alçak saldırıda ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Bir cani sokakta rahatça gezerken, Cumhurbaşkanı adayımız ve belediye başkanlarımız başta olmak üzere binlerce suçsuz insanın tutuklu yargılanıyor olması çürümüş adalet sisteminin bir sonucudur. Adalet sistemini çürütenler ve saldırganlar şunu iyi bilmelidir; Cumhuriyet Halk Partisi bu alçak saldırılar karşısında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel öncülüğünde bir milim geri adım atmadan kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir!”

Related Posts

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

MHP’li Semih Yalçın’dan İyi Parti lideri Dervişoğlu’na tepki: İP, Türk milliyetçiliğine sekte vurmak için kurulmuş bir Nazist FETÖ projesi midir?

İçerisinde 200 yolcu ve 70 araç vardı! Feribotta yangın sonrası can pazarı

Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında seyir halinde olan feribotta yangın çıktı. Feribotta 7 mürettebat, 200 yolcu ve 70 araç olduğu öğrenildi. Yüreklerin ağza geldiği olay sonrası Bursa ve İstanbul’dan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye intikal etti.

MHP’de ‘süreç’ istifası: ‘Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı’

MHP Körfez İlçe Teşiklatı eski yöneticilerinden Aktuğ Metin Aldemir, “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreç üzerine yaptığı sert açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.