Murat Yazıcı kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı neden gözaltına alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı. İBB’ye yönelik ikinci soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve Yazıcı da 47 kişi ile birlikte tutuklandı.

MURAT YAZICI KİMDİR?

Murat Yazıcı, 1977 yılında doğmuş olup, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi Uzmanlığı alanında yüksek lisans yaptı. Kariyerine Başbakanlık Satınalma Memuru olarak başlayan Yazıcı, çeşitli görevlerde bulundu ve 01.08.2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Destek Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

İngilizce bilen ve evli olan Murat Yazıcı’nın neden gözaltına alındığı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından araştırma yapılıyor.

53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen operasyonda, İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da yapılan baskınlarda 47 kişi tutuklandı.

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava saldırıları gerçekleştirirken, Gazze’den de roket atışları yapıldığı…

Samsun’da denizde can pazarı! boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

Özgür Çelik CMK 118’i hatırlatıp, gece 01.30’da başlayan operasyona tepki gösterdi: Azınlık iktidarı iyice zıvanadan çıktı

16 yaşındaki çocuk “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuyla tutuklandı

İstanbul’da 16 yaşındaki çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla tutuklandı.