Rus vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi

Azerbaycan’da Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Kalış Süresi 90 Gün Olacak

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov’un imzasıyla alınan karara göre, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, kararın mütekabiliyet esası gereği alındığını belirtti.

Rusya Federasyonu’nun ilgili yasalarında yapılan değişikliklerle birlikte Azerbaycan dahil bazı ülkelerin vatandaşlarının Rusya’da kalış süresi 180 günden 90 güne düşürülmüştü. Bu kararın ardından Azerbaycan da benzer bir adım atarak Rusya vatandaşları için kısıtlamaya gitti.

Gelişmelerle ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?
  • Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz
  • Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum

Related Posts

Hatay’daki orman yangınıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kontrol altına alınan yangınla ilgili S.K. (26) gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

DEM Parti İmralı ziyaretini tamamladı

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gitti.

Oğlu sandığı telefon dolandırıcısına 672 bin liralık birikimini kaptırdı

Bursa’da F.B. (75) isimli kadını ev telefonundan arayarak, kendisini oğlu gibi tanıtıp, 672 bin lira değerinde para ve altınlarını dolandıran U.E. (35) tutuklandı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

İsraill ihlalleri yine aştı: Lübnan’da bir eve saldırı düzenledi

İsrail’e ait İHA, Lübnan’ın Şebaa beldesinde bir eve saldırı düzenledi. 1 kişi ağır yaralanırken, ateşkese rağmen İsrail’in ihlalleri 3 bini aştı.

Trafik kazası hafızasından 12 yılı sildi: Eşiyle yeniden tanıştı

2013 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu Doktor Pierdante Piccioni’nin 12 yılı hafızasından silindi. Gözlerini hastane yatağında açan Piccioni için takvim hala 2001’i gösteriyordu. Kendine artık yeni bir hayat kuran Pier, o dönemlere dair konuştu.