Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi

Öğrenciler Artık Hile Yapmak İçin Yapay Zeka Kullanıyor!

ChatGPT ilk çıktığında, bazı okullar öğrencilerin yapay zekayı hile yapmak için kullanabileceği endişesiyle AI aracını hemen yasaklamıştı. Bugünse, özellikle hile yapmak için yapılmış yeni bir AI aracı öğrencilerin gözdesi olmuş durumda.

Aslında, Cluely isimli hile amaçlı yapay zeka servisini geliştiren iki üniversite öğrencisinden biri, kopya nedeniyle Columbia Üniversitesi’nden atılmış bir öğrenci. Bu yapay zeka algoritmasının ilk çıkış noktası ise, üniversitedeki öğrencilere Amazon’da işe girmek için yaptıkları online mülakatta hile yapmalarına yardım etmesi için geliştirilmiş olması. Üniversite yönetimi bunu öğrendiğinde de yapay zeka algoritmasını geliştiren öğrenciyi okuldan atıyor.

Ancak bu öykü yapay zeka yatırımcıları tarafından bu kadar tepki görmedi. Hatta yatırımcılar, Cluely’nin geliştirilmesine ortak olmak için 5.3 milyon dolar para yatırdı. Şimdi ortaya çıkan ürün, iş görüşmelerinde veya online okul sınavlarında hile yapmaya yardımcı olmanın dışında, başka yeteneklere de sahip.

Şu anda Mac’lerde bulunan Cluely uygulaması, Zoom görüşmesindeki diğer kişinin göremediği bir tarayıcı içi pencerede çalışıyor. Yapay zeka, diğer kişinin söylediklerini dinliyor, bu konuşmayı metne dönüştürüyor ve bu konuşmayı analiz ederek kullanıcıya vermesi gereken cevabı oluşturuyor. Yani karşı taraftaki sınavcının sorduğu soruların cevabını anında kullanıcının karşısına çıkarıyor.

İşe Girmek İsteyenlerin Dikkatine!

Öte yandan, bu yapay zeka servisinde ciddi bazı yasal sorunlar var. Cluely kullanmak, her şeyi kaydeden ve ardından bu verileri buluta gönderen bir üçüncü tarafı görüntülü aramaya dahil etmek anlamına geliyor. İki kişinin arasındaki iletişimi kaydetmek ve bunu izinsiz olarak üçüncü taraflara dinletmek ise ABD ve Türkiye dahil pek çok ülkede yasak ve ciddi bir suç. Yani, işe girmek isteyen kullanıcılar daha ilk dakikadan suç işleyerek bu işe girmeye çalışıyor.

Bu hem etik olarak ciddi bir sorun hem de yasal açıdan büyük bir risk taşıyor. Eğer şirket durumu fark ederse, katılımcı genç hayatının geri kalanını sabıkalı biri olarak yaşamak zorunda kalabilir.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Android kullanıcıları dikkat! Google’ın yeni tasarımı sızdı

Google, Android telefonlardaki yazılım tarzını baştan aşağı yenilemeyi planlıyor. Artık silinmiş olan bir blog yazısında Android arayüzünün daha çekici ve kullanımı daha kolay hale getirmeyi amaçladığı görüntüler sızdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir