Biyoteknoloji Vadisi 4,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiyor

“`html

Biyoteknoloji Vadisi: 4,5 Milyar Dolar Yatırımla Türkiye’nin Geleceği

Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD), 4,5 milyar dolarlık dev bir yatırım ile Biyoteknoloji Vadisi’ni hayata geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu proje, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki en büyük yatırımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

İstanbul Tuzla’da 2,7 milyon metrekarelik bir alanda inşaatına başlanan Biyoteknoloji Vadisi, Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB), teknoloji geliştirme bölgeleri, Ar-Ge merkezleri, teknoloji transfer ofisleri, test ve kalibrasyon laboratuvarları, patent ofisleri ve biyoteknolojiye yönelik eğitim kurumlarıyla sektörde önemli bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Toplantıda konuşan BİYOSAD ve Biyoteknoloji Vadisi Yönetimi Başkanı Ercan Varlıbaş, projenin Türkiye’yi küresel biyoteknoloji ekosisteminde öncü yapmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Biyoteknoloji Vadisi: Avrupa ve Asya’nın Öncüsü Olacak

Varlıbaş, Biyoteknoloji Vadisi’nin Avrupa ve Asya’nın en büyük biyoteknoloji kümelenmesinin parçası olarak faaliyet göstereceğinin altını çizdi. “Biyoteknoloji alanında yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için bir merkez olmayı planlıyoruz. Aynı zamanda sanayi ile akademinin işbirliklerini destekleyerek araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine zemin hazırlayacağız.” dedi.

Ercan Varlıbaş, biyoteknolojinin günümüzdeki stratejik önemine de vurgu yaparak, “Kovid-19 pandemisiyle birlikte biyoteknolojinin dünyanın en önemli yatırım alanlarından biri haline geldiğini gördük. Bu alandaki yerli üretim ve inovasyon, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Ekonomik Gücü Artacak

Biyoteknoloji Vadisi’nin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki bilgi ve teknoloji kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Projenin, Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki uluslararası rekabet gücünü artıracak bir olanak sunması hedefleniyor.

  • BİYOSB, 160 biyoteknoloji firmasıyla istihdam sağlayacak.
  • 20 bin nitelikli iş gücü yaratılması planlanıyor.
  • Biyoteknoloji Vadisi, yıllık 15 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor.

Ercan Varlıbaş, “Biyoteknoloji Vadisi, hem uluslararası pazarlarda yer alacak yerli girişimleri destekleyecek hem de hastalarımızın daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlayacak.” dedi.

Girişim Ekosistemine Destek

Vadinin, sektörün büyük sanayi kuruluşları ile girişimcileri bir araya getireceğini açıklayan Varlıbaş, bunu sağlayacak çeşitli destek mekanizmaları ve kuluçka merkezleri ile yerli girişimlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda büyümesine olanak tanıyacaklarını belirtti.

BİYOSAD’ın yürüttüğü projelerle birlikte, Güney Kore, Boston ve Tayvan gibi önemli biyoteknoloji merkezleri ile bağlantı kurarak Türkiye’nin biyoteknoloji alandaki etkisini artırmayı hedefliyoruz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan!

BYBIT TR’ye hemen üye ol!



Reklamdır

Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Ekonomi

“`

Related Posts

Akaryakıt tabelalarında son durum: Benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıt tabelalarında son durum: Benzin, motorin ve LPG fiyatları

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir