TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Vahşi sulama yöntemleri bırakılmalı

Dünya Su Günü Bu Yıl “Buzulların Korunması” Temasıyla Kutlanacak

Birleşmiş Milletler öncülüğünde her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü için bu yıl “Buzulların Korunması” temasının belirlendiği hatırlatıldı.

İnsanların yaşamlarının devamı için kritik bir kaynak olan suyun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için çevresel ve ekonomik faktörlerin göz önünde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Gereken Sulama Projeleri Hızla Hayata Geçirilmeli

Tarım sektöründe suyun yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, su talebinin tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlarda artmasıyla su rekabetinin arttığı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı bir dönemde sınırlı su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Ülkemizde sulanabilir arazi miktarının artmasıyla sulama alt yapısının genişletilmesinin önemine değinildi.

Türkiye’nin sahip olduğu su potansiyeli ve gelecekteki su kullanım beklentileri hakkında bilgi verilerek, tarım arazilerinin sulanabilirliğinin artmasıyla sulama altyapısının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Su Fakirliği Riskine Dikkat Çekildi

Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenen Akdeniz Havzası’nda bulunduğu ve su kullanımının azalması ile su fakirliği riski taşıdığına işaret edildi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak, çiftçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmaması için sulama hizmet bedellerinde indirimler ve desteklemeler çağrısında bulunuldu.

Modern Sulama Yöntemleri Önem Arz Ediyor

Vahşi sulama yöntemlerinin verim kaybına neden olduğu ve modern sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

Stratejik bir öneme sahip olan suyun, özellikle tarımsal sulamada tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapılarak, sulama projelerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Türkiye’ye 4 milyar 727 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi, yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolar oldu.

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.