TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Vahşi sulama yöntemleri bırakılmalı

Dünya Su Günü Bu Yıl “Buzulların Korunması” Temasıyla Kutlanacak

Birleşmiş Milletler öncülüğünde her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü için bu yıl “Buzulların Korunması” temasının belirlendiği hatırlatıldı.

İnsanların yaşamlarının devamı için kritik bir kaynak olan suyun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için çevresel ve ekonomik faktörlerin göz önünde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Gereken Sulama Projeleri Hızla Hayata Geçirilmeli

Tarım sektöründe suyun yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, su talebinin tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlarda artmasıyla su rekabetinin arttığı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı bir dönemde sınırlı su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Ülkemizde sulanabilir arazi miktarının artmasıyla sulama alt yapısının genişletilmesinin önemine değinildi.

Türkiye’nin sahip olduğu su potansiyeli ve gelecekteki su kullanım beklentileri hakkında bilgi verilerek, tarım arazilerinin sulanabilirliğinin artmasıyla sulama altyapısının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Su Fakirliği Riskine Dikkat Çekildi

Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenen Akdeniz Havzası’nda bulunduğu ve su kullanımının azalması ile su fakirliği riski taşıdığına işaret edildi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak, çiftçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmaması için sulama hizmet bedellerinde indirimler ve desteklemeler çağrısında bulunuldu.

Modern Sulama Yöntemleri Önem Arz Ediyor

Vahşi sulama yöntemlerinin verim kaybına neden olduğu ve modern sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

Stratejik bir öneme sahip olan suyun, özellikle tarımsal sulamada tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapılarak, sulama projelerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Bayram ikramiyesi 10 bin lira oldu: Maaşlara da zam geldi

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan TÜPRAŞ’ta, Kocaeli, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçi için yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yılbaşında başlayan ve sendika ile işveren …

İktidar medyası TOBB Başkanı’nın ekonomi eleştirisini affetmedi

Ekonomi kemer sıkma politikalarına rağmen siyasi krizlerle tetiklenirken, iş dünyasının eleştirileri de yükselmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise tepkilerin odağında. Şimşek iki gün önce katıldığı bir yayında vergi kaçırılmasının …

Bu fiyata otomatik araç kalmamıştı! En ucuz araba o oldu!

Türkiye otomotiv pazarında otomatik vitesli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Konfor, kullanım kolaylığı ve yeni nesil şanzıman teknolojilerindeki gelişmeler, otomatik araçları sürücüler için cazip hale getiriyor. Manuel vitesli araçların yoğun …

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Fındık ihracatından 852 milyon dolarlık gelir

Türkiye, 2025 yılının ilk 4 ayında fındık ihracatından 852 milyon 675 bin 939 dolar gelir elde etti.

Netenyahu’nun da içinde olduğu İsrail uçağına kritik ayar! Türkiye hava sahasını açmadı

Türkiye ile İsrail arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek ‘’Suriye’de Çatışmasızlık Mekanizmasının kuruluşu için başlatılacak çalışmalara katılmak üzere Katil ve soykırımcı Netenyahu başkanlığında İsrail heyetini taşıyan RM 707 Kodlu İsrail uçağına Türk Hava Sahasından geçmelerine izin verilmemişti. İsrail Devlet Televizyonu muhabiri ısrarla talep edilmesine rağmen Türkiye’nin hava sahasını açmayı ret etmesini şaşkınlıkla karşıladığını açıklayarak üstelik uçakta İsrail’in üst düzey