Bu beslenme tarzı hem çevreyi hem kalbinizi koruyor!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Aksu, sıfır atık ve organik beslemenin kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgi verdi.

Uzm. Dyt. Aksu, “Sıfır atık beslenme alışkanlıklarını benimsemek, hem çevreye duyarlılığı artırır hem de sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürülmesine yardımcı olur. Bu süreci kademeli olarak uygulamak, alışkanlıkları daha kalıcı hale getirecektir. Beslenme, insan yaşamında hayati bir öneme sahiptir. Organik beslenme, işlenmemiş ve doğal yollarla üretilmiş gıdaları tercih ederek sağlıklı bir yaşamı destekler.

Organik gıdalar kimyasal katkı maddeleri içermedikleri için vücut üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Omega-3 yağ asitleri ve fenolik bileşikler gibi besin öğeleri, kalp sağlığını koruyarak kalp hastalıkları, diyabet ve obezite riskini azaltır. Organik beslenme, aynı zamanda çevreyi koruyarak doğanın sürdürülebilirliğine de katkıda bulunur. Kalp sağlığı için gerekli olan besinler arasında omega-3 zengini balıklar, sebzeler, meyveler ve tam tahıllı gıdalarda da bulunur. Bu besinlerin düzenli tüketimi, kalp sağlığını destekler ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir” diye konuştu.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Uzm. Dyt. Sedef Aksu, “Kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve yeterli uyku önemlidir. Kalp sağlığını destekleyen birçok besin bulunmaktadır ve bunların düzenli tüketimi kalp hastalıkları riskini azaltmada yardımcı olabilir. Sıfır atık yaşam tarzı ve organik beslenme, bireylerin sağlığını korumalarının yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunur. Bu iki yaklaşımın birleşimi, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve kalp sağlığını iyileştirmek için etkili bir yol sunar. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, bireylerin genel sağlık durumunu iyileştirirken, toplumsal farkındalık yaratmaya da yardımcı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Aksu, kalp sağlığına iyi gelen besinlerin faydalarını şu şekilde sıraladı:

Domates: Likopen açısından zengin olan domates, kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Antioksidan özellikleri sayesinde damar sağlığını destekler.

Omega-3 zengini balıklar: Somon ve ton balığı gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin balıklar, kalp sağlığını destekler, iltihapları azaltır ve kötü kolesterolü düşürür.

Meyveler: Elma ve portakal gibi meyveler, lif ve vitamin açısından zengindir. Antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını korur ve kan basıncını düzenler.

Sarımsak: Sarımsak, kan basıncını düşürmeye ve kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan bileşikler içerir.

Ceviz ve badem: Bu kuruyemişler, sağlıklı yağlar, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir. Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler: K vitamini, folat ve antioksidanlar açısından zengin olup, damar sağlığını destekler.

Baklagiller: Kuru fasulye, nohut ve soya fasulyesi gibi baklagiller, lif ve bitkisel protein kaynaklarıdır, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.

Tam tahıllı gıdalar: Tam tahıllar, lif açısından zengin olup, kalp sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Yeşil çay: Antioksidan özellikleri sayesinde kalp sağlığını destekler ve metabolizmayı hızlandırabilir.

Related Posts

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan duyurdu: Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir SMA ilacını daha geri ödeme listesine eklediklerini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir